zaterdag 5 november 2016

Agile ondernemen in de praktijk

In mijn boek Hoe agile is jouw strategie?  lees je meer over de agile strategie van o.a. Spotify en ING. Bekijk de video's om te zien hoe een nieuw en hip bedrijf, en een oud traditioneel bedrijf, op vergelijkbare wijze werken aan meer strategische wendbaarheid en snel en wendbaar ondernemen.


Vier praktijkvoorbeelden
Agile is vooral een mindset en niet zozeer een methodiek of tool. Snel en wendbaar ondernemen kan dan ook op verschillende manieren en verschillende niveaus, van strategie tot op de werkvloer, ingevuld worden. De meeste toepassingen in de praktijk vinden plaats op de werkvloer: agile werken in zelforganiserende en multidisciplinaire teams. Hieronder volgen enkele bekende voorbeelden.

Agile ondernemen en werken bij SpotifyAgile ondernemen en werken bij INGAgile ondernemen en werken bij EnecoAgile ondernemen bij Zappos e.a. via de Holacracy-aanpakMeer lezen over Agile ondernemen?

In Hoe Agile is jouw strategie? lees je meer over snel en wendbaar ondernemen. Dit boek over 'strategische wendbaarheid (strategic agility)' is genomineerd voor de PIM Marketing Literatuurprijs 2016 en is te koop op Managementboek.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten