zondag 31 december 2017

Beste wensen voor 2018 met veel samenwerkingsgeluk!

Ik wens je in alle opzichten een heel goed 2018! En ik wens je in het nieuwe jaar veel samenwerkingsgeluk! Want in de netwerksamenleving waarin we leven, is een goede en prettige samenwerking door en met partijen essentieel om iets te kunnen betekenen en te bereiken.December is de maand om terug en vooruit te kijken, inclusief goede voornemens die daarbij horen. Terugkijkend was 2017 voor mij gelukkig weer een geslaagd jaar, zowel qua gezondheid, prive als werk. Ik hoop ook voor jou.

Samenwerkingsgeluk

Mijn zakelijk voornemen voor 2018 is om (nog) beter op te letten bij het aangaan van samenwerkingen. Dat ging afgelopen jaar minder goed. Samenwerken is in de praktijk vaak een glibberig terrein waarin valpartijen dagelijks op de loer liggen. Na jaren van goede samenwerking met uiteenlopende partijen, van klanten en leveranciers tot netwerkcollega's, ging het afgelopen jaar dan toch een keer mis.

Vorig jaar werd ik benaderd door een bedrijf dat 'stond te trappelen' om activiteiten samen op te pakken en 'te verbeteren en te professionaliseren'. Om de kar te trekken van de 'businesscase die we intern uitgebreid hebben besproken en reëel is' en ons allebei veel voordeel zou bieden.

Na veel praten en het maken van duidelijke afspraken was de samenwerking een feit. Enfin, je voelt hem al aankomen, daar kwam niet veel van terecht. Ik zal je de details besparen maar ik vat mijn ervaringen met deze samenwerkingspartij voor het gemak samen in drie woorden: onprofessioneel, onbetrouwbaar en zelfzuchtig. Het was rommelig en vaak amateuristisch wat er gebeurde, duidelijke afspraken werden niet nagekomen en men dacht voornamelijk aan zichzelf. Het koste mij gedoe en herstelwerk op om er weer snel vanaf te komen. Gelukkig is dat station inmiddels gepasseerd.

Een goede les voor mij die ik graag met je deel want een gewaarschuwd mens telt immers voor twee. Blijkbaar had ik mijn huiswerk toch niet goed genoeg gemaakt. Of had ik meer op mijn intuïtie moeten afgaan? Had ik mijn twijfels, die er vanaf het begin wel waren, toch minder weg moeten rationaliseren?

Mijn voornemen voor het nieuwe jaar is om dit niet meer te laten gebeuren: bij twijfel niet oversteken, ook niet op samenwerkingsgebied!

Heel goed 2018!

Kortom, ik wens je in alle opzichten een heel goed 2018 en heel veel samenwerkingsgeluk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten